Inte inloggad
» Logga in

Köp & Sälj
» Lägg in ny annons
» Ändra / radera annons
» Sök bilannonser
» Bilhandlare
» Märkessökning
» Sparade annonser
» Köpa bil guide

Tjänster
» Biltester
» Bilforum
» Billänkar
» Fotogalleriet
» Bilfilmer
» Statistik: Bilpriser

Övrigt
» Bilförsäkring
» Billån - låna pengar
» Bildelar & verkstad
» Bilnyheter
» Biltidningar
» Bilvård
» Köp- och säljtips
» Kalender bil

  Insplanet - Jämför bilförsäkring

  Bilförsäkring


 
Regler och information för webcar2000.com
» Regler vid annonsering
» Forum-regler
» Allmäna regler och information

« Tillbaka till föregående sidaRegler vid annonsering:

   Det ä;r inte tillåtet att lägga in annonser med objekt för export från andra länder än Sverige. Detta på grund av en ökad risk för bedrägerier. Om du upptäcker någon sådan annons är vi tacksamma om du omedelbart kontaktar oss!

   Alla sä;ljare måste erbjuda köparen möjlighet att komma och titta på fordonet samt vara beredd att uppge registreringsnummer samt eget personnummer så att köparen kan göra nödvä;ndiga kontroller. Om du kommer i kontakt med en säljare som motsätter sig dessa punkter - var extra försiktig samt kontakta oss på admin@webcar2000.com så att vi kan ta en närmare titt!

   Det ä;r inte tillåtet att annonsera ut objekt som privatperson, om annonseringen ä;r del i en löpande eller komersiell verksamhet. I dessa fall måste annonsören stå som handlare.

   Annonsören mä;ste ange en giltig emailadress. Observera att det inte ä;r tillåtet att anvä;nda någon annans emailadress eller telefonnummer, utan dennes uttryckliga medgivande!

   Annonsören måste sjä;lv ha rä;ttigheter till - eller tillstånd att anvä;nda - eventuella bilder som laddas upp till annonser. Det ä;r inte heller tillåtet att ladda upp bilder som inte ä;r relevanta för annonsens innehåll.

   Annonsören svarar sjä;lv för riktigheten i de uppgifter han/hon lä;mnat. Sjä;vklart ä;r det inte tillåtet att annonsera ut stulna objekt, eller att lä;gga in annonser som på annat sä;tt strider mot svensk lagstiftning.

   Annonser skall utformas så att de inte kan uppfattas som stötande. Svordomar et.c. undanbedes och kan leda till att annonsen ej godkä;nns. En saklig och seriöst formulerad annons ökar chansen till en lyckad försä;ljning.

   Webcar2000 ä;ger rä;tt att neka eller ta bort annonser som vi uppfattar som oseriösa utan att behöva meddela annonsören.

   Det ä;r inte tillåtet att lä;gga in fler ä;n en annons med samma objekt. Dock ä;r det tillåtet att lä;gga in en annons under t.ex. sä;ljes och en under bytes med samma objekt.

   En annons ligger kvar i vår databas i maximalt två månader, eller tills dess att annonsören tar bort den. En vecka innan annonstiden går ut skickas en påminnelse ut till annonsören, som sjä;lv kan utöka annonstiden genom att logga in på sitt anvä;ndarkonto.

   Nä;r ett fordon har sålts ä;r det annonsörens skyldighet att snarast ta bort sin annons.

« Tillbaka till toppenForumregler:

webcar2000.com lämnar ej någon garanti på att de frågor som ställs alltid besvaras på ett korrekt sätt eller att de löser de problem som du önskat svar på. Inläggen uttrycker endast författaren till inläggets åsikter och lösningar. Vi på webcar2000.com står inte nödvändigtvis bakom de åsikter som publicerats på detta forum.


§1  Vi vill ha en seriös och kamratlig stämning i forumet, där alla kan känna sig välkomna.

§1.1 Det är förbjudet att posta inlägg på webcar2000 som innehåller hot eller uttrycker missaktning, nedvärdering för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, kön, hudfärg, sexuell läggning, nationellt eller etniskt ursprung eller trosbekännelse.

§1.2 Svordomar och grovt språk undanbedes. Dina inlägg ska hålla en kamratlig ton och hålla ett vårdat språk för allas trevnad. Förhandsgranska alltid ditt inlägg, kontrollera att länkar fungerar, rätta till stavfel, undvik slang och skriv på lättförståelig svenska. Förkortningar i stil med "D e 7kt cool" accepteras inte.

§1.3 Inlägg skall vara seriöst menade - humor är välkommet men rena nonsens-inlägg undanbedes!

§1.4 Personliga ärenden, "chatt" och liknande får inte förekomma i forumet. Använd i så fall funktionen för personliga meddelanden.

§1.5 Om du inte har något vettigt att tillföra i en diskussion så skall du inte skriva något inlägg överhuvudtaget. Om någon har ställt en fråga är det t.ex. meningslöst att skriva ett inlägg för att tala om att man inte kan svara på frågan. Meningslösa inlägg gör bara andra användare irriterade, eftersom de kommer att tro att ny information tillkommit i en tråd och därmed klickar in sig på ämnet helt i onödan.


§2  All form av reklamlänkar, annonsering eller försäljning av egna varor/tjänster är förbjuden. Den som vill göra reklam för en motorrelaterad hemsida hänvisas till vår länksamling. Har du något att sälja - använd annonsmarknaden på sajten som är särskilt avsedd för just annonser!


§3  För att undvika att samma frågor och diskussioner upprepas om och om igen:

§3.1 Kontrollera om det finns klistrade ämnen eller FAQ:s i det forum det gäller innan du ställer frågor och läs dessa.

§3.2 Använd alltid sökfunktionen och kontrollera att den fråga du tänker ställa inte redan är besvarad eller att det inte redan finns en tråd som behandlar samma ämne.

§3.3 Om du skapar en ny tråd, var noga med att använda en rubrik som tydligt beskriver ämnet!

§3.4 Det är inte tillåtet att posta samma eller snarlika tråda i flera gånger, oavsett om detta görs i olika forum.


§4  Meningslösa inlägg för att flytta en tråd längre upp på forumets indexsida är inte tillåtna. Undvik överlag att dubbelposta - använd om möjligt editeringsfunktionen som erbjuds, eller be en moderator ändra ditt inlägg i efterhand istället!


§5  Varje person får maximalt registrera en användare. Vill du byta namn på din användare måste du kontakta admin@webcar2000.com. Det är inte under några omständigheter tillåtet att registrera om sig om man blivit avstängd.


§6 Piratkopiering och Copyright

Det är förbjudet att publicera material på webcar2000.com som är skyddat av internationella upphovsrättslagar och som är skapat av någon annan person än dig själv.

§6.1 Uppladdning av filer till webcar2000.com's server: Du får endast ladda upp filer som du själv har skapat och äger upphovsrätten till.

§6.2 Länkning: Du får fritt länka till material som du själv har skapat och äger upphovsrätten till.

När det gäller länkning till material som du själv inte skapat och som publiceras av servrar utom webcar2000.com's kontroll ska det dock för en besökare vara tydligt att materialet inte publiceras av webcar2000.com.

Att t.ex. länka till en bild med hjälp av forumets [IMG]-tagg är endast tillåtet om du själv äger upphovsrätten till bilden. Samma gäller vid direktlänkning till mediafiler (bilder, ljud- eller filmfiler) då det ur en besökares perspektiv kan uppfattas som att webcar2000.com publicerar materialet.

Vid länkning till material som du inte själv har skapat ska det alltså tydligt framgå att man lämnar webcar2000.com och att materialet publiceras på annan webbplats.

Exempel 1: Du har laddat upp en bild som du själv har tagit, antingen på webcar2000.com's server eller på någon annan server. Du får då använda [IMG]-taggen för att visa bilden i forumet.

Exempel 2: Du vill visa upp en mopedbild som någon annan tagit som ligger på t.ex. myspace.com. Då får du INTE använda [IMG]-taggen. Istället skriver du "Kolla in den här mopeden på myspace.com", följt av en länk till den sida på myspace.com där bilden visas i sitt sammanhang (du får alltså inte direktlänka till bilden, utan måste länka till den html-sida där bilden finns med).

§6.3 Du får inte sprida länkar med anknytning till piratkopierat material. Länkar till sidor som behandlar hur man piratkopierar program/film/musik eller bryter mot copyright-lagar är också otillåtna. Du får heller inte sprida eller länka till bilder och/eller texter av pornografisk natur.

§6.4 All antydan på innehav av piratkopierat material är förbjudet.

§6.5 Trots att det kan vara lagligt att göra kopior på t.ex. DVD-filmer är diskussioner kring detta förbjudna. Den svenska och internationella lagstiftningen kring "säkerhetskopiering" av film och musik är väldigt ospecificerad och föränderlig. Vi är inte jurister som kan se till varje enskilt fall och bestämma om det är tillåtet eller inte. Av denna orsak är dessa diskussioner förbjudna.

§6.6 Alla inlägg som postas på detta forum är skyddade av upphovsrättslagen och ingen förutom upphovsmannen äger rätt att publicera delar eller diskussioner i helhet på Internet eller i andra kommunikationsmedium. Om så önskas krävs ett skriftligt tillstånd från upphovsman och från ansvariga på webcar2000.com. Vi på webcar2000.com äger ej heller rätt att tillåta publicering utan skriftligt tillstånd från upphovsman ifråga.


§7  webcar2000.com har rätten att omedelbart radera eller redigera inlägg som strider mot de förhållningsregler som här är beskrivna. I vissa förekommande fall kan även inlägg redigeras om inlägget i fråga upprör flertalet användare, eller om vi som administratörer eller moderatorer upplever att inlägget ej är seriöst. Inlägg som spammas i flera forum kommer att raderas. Grova eller upprepade förseelser leder till avstängning från alla våra tjänster.


§8  Grova eller upprepade förseelser leder till avstängning från alla våra tjänster. Vid vissa regelbrott kontaktas användaren av webcar2000.com för personlig tillsägelse via e-post eller PM. Om e-postadressen inte längre är giltig kommer användarnamnet automatiskt att stängas av.


§9  Alla användare av detta forum uppmanas att anmäla eventuella spamningsförsök, kraftiga personangrepp eller felaktigheter som kan tänkas uppstå här. Kontakta oss på admin@webcar2000.com och länka till inlägget, eller klicka på abuse-iconen som visas intill varje inlägg.

« Tillbaka till toppenAllmänna regler och information:

   Vi på webcar2000 gör vårt bä;sta för att kontrollera de annonser som lä;ggs in och redaktionen finns online vardagar kl 9-17.00. Dä;remot har vi ingen möjlighet att garantera riktigheten i annonserna. Vi vill dä;rför understryka att alla köp som förmedlas via denna websida sker på egen risk. Vi mottager tacksamt information om felaktiga annonser på admin@webcar2000.com.

   Om användaren missbrukar sitt medlemskap på webcar2000.com och återkommande bryter mot reglerna efter tillsägelse och/eller avstängning kommer webcar2000.com att kontakta respektive Internetleverantör för uppmaning om avstängning från sitt Internetkonto. Alla användare är spårbara via det IP-nummer och den tidpunkt som sparas vid varje inloggning.

   Informationen som lagras i vår databas kommer under inga omstä;ndigheter att vidarebefordras till tredje part. Dä;remot kan dina annonser komma att visas hos våra partners och samarbetssidor, med målsä;ttning att dina annonser ska nå ut till så stor publik som möjligt.

  Annonsören kan nä;r som helst permanent radera sina annonser och sina personuppgifter från vår databas och kan ä;ven permanent avsluta sitt medlemskap. För att avsluta ett medlemskap måste du först vara inloggad och sedan skicka ett meddelande till oss via detta kontaktformulär, som också nås från medlemssidan via länken "Kontakta webcar2000.com". Ange i meddelandet att du önskar avsluta medlemskapet. När ett medlemskap avslutas kommer all personlig information att raderas ur databasen. Det enda som sparas är användarnamnet, som istället kopplas till en intern emailadress hos webcar2000.com.

   Vi garanterar inte att vår tjä;nst ä;r vare sig felfri, eller tillgä;nglig till 100%. Givetvis ä;r detta dock vår målsä;ttning och vi tar tacksamt emot tips och förslag på förbä;ttringar!

« Tillbaka till toppen
MyLoan
Om WebCar2000  |  Vanliga frågor  |  Regler  |  Handla säkert  |    |  
 

Du är här: Startsida » Bil » REGLER HOS WEBCAR2000