Inte inloggad
» Logga in

Köp & Sälj
» Lägg in ny annons
» Ändra / radera annons
» Sök bilannonser
» Bilhandlare
» Märkessökning
» Sparade annonser
» Köpa bil guide

Tjänster
» Biltester
» Bilforum
» Billänkar
» Fotogalleriet
» Bilfilmer
» Statistik: Bilpriser

Övrigt
» Bilförsäkring
» Billån - låna pengar
» Bildelar & verkstad
» Bilnyheter
» Biltidningar
» Bilvård
» Köp- och säljtips
» Kalender bil

  Insplanet - Jämför bilförsäkring

  Bilförsäkring


 

Regler Medlemmar   Ny användare   Logga in för personliga meddelanden   Logga in
Här kan du söka bland ämnen och inlägg:
  Söktips
Sök endast i detta forum: Tips och förbättringsförslag
Bilder []
Helskärm [av]
Fler inställningar...

Husvagnsforum.SE?????
 
2004-09-16, 09:56#1 
peter j
Nykomling


Medlem sedan:
Sep 16, 2004
Vad fräkt av er att registrera www.husvagnsforum.SE!
Trode först att det var husvagnsforum.com jag hade kommet till och att utseendet på siten var ändrat ...tills jag förstod att jag skrivit fel: se istället för com!

Vad var er tanke med att registrera husvagnsforum.se?

Peter.
   
 
2004-09-16, 12:46#2 
webmaster
Moderator
Medlem sedan:
Jun 01, 2003
Hej Peter,

våra forum för husvagnar, husbilar, bilar, båtar, mopeder o.s.v. har funnits sedan 2003-06-01.

Från att ursprungligen ha varit enbart en annonssajt har vi på webcar2000.com kontinuerligt strävat efter att bredda vårt innehåll med t.ex. olika tester och guider, länksamlingar, forum, statistik över begagnatpriser m.m.

Vi satsar på våra forum och för att förstärka dessa så anskaffade vid senare tillfälle domänerna mopedforum.se, mcforum.se, skoterforum.se, husbilsforum.se, motorforum.se, båtforum.se och husvagnsforum.se som är naturliga sökord för att hitta just till ett mopedforum, husbilsforum eller husvagnsforum.

Som du säkert vet är namnet på en sajt väldigt viktigt, inte minst ur ett sökmotorperspektiv: Om någon letar efter ett mopedforum så är det naturliga sökordet just "mopedforum" och en sajt som heter "mopedforum" har bäst möjlighet att placera sig högt i sökmotorns resultatlista.

Detta har vi själva upplevt: Sedan vår forumstart i juni 2003 har vi koncentrerat marknadsföringen på sökordet "husvagnsforum" och fram tills i våras låg vi också som nummer 1 på google vid sökning på detta ord, innan en nystartad sajt med "husvagnsforum" i sitt domännamn klättrade upp på den platsen.

Utöver detta med sökmotorer är det förstås lättare för en besökare att komma ihåg en webbadress som direkt relaterar till innehållet och tillsammans med betydelsen för sökmotoroptimering är detta varför generella svenska ord är så populära att bygga sajter runt.

Nackdelen med att välja ett generellt svenskt ord som sitt kännetecken är väl just det att det finns många andra som vill identifiera sig med samma kännetecken och att det därför är väldigt svårt att hävda sin ensamrätt. Man måste alltså skilja på generiska svenska ord och på varumärken, det är i detta fall en stor skillnad på "hamburgare" och på "McDonalds".

Om man önskar ensamrätt på ett domännamn så bör man nog antingen välja en domän som inte är ett generellt ord eller se till att boka alla ändelser på det generella domännamn man önskar. Nästan alla generella ord har olika ägare för de olika toppdomänerna. Ett bland tusentals exempel på detta är "bildelar". Där finns olika bildelsföretag på domänerna bildelar.com, bildelar.net. Domänen bildelar.info är också registerad och på väg att starta upp. Detta hindrar inte att det fanns ett stort intresse för domänen bildelar.se som vi lyckades boka. Ett annat exempel är "bilannons", där det är olika ägare bakom bilannons.se, bilannons.com och bilannons.nu.

Vad jag kan komma på är det endast Vin och Sprit som lyckats med konststycket att få ensamrätt på ett generellt svenskt ord, vilket i många kretsar också är starkt kritiserat.

Hoppas detta förklarar en del!

Med vänliga hälsningar,

WebMaster
   
 
Reklam:
MyLoan - Jämför billån

Du är här: Forumstart » webcar2000.com » Tips och förbättringsförslag

Svara på detta inlägg

Starta nytt ämne i denna kategori (Tips och förbättringsförslag)

« Tillbaks till föregående sida


Tips:
• Hitta mer information, testa en sökning på Google!

Kolla in forumtoppenKolla in bildgalleriet

Inloggade medlemmar (2):
Till medlemslistan

MyLoan
Om WebCar2000  |  Vanliga frågor  |  Regler  |  Handla säkert  |    |  
 

Du är här: Startsida » Bil » Forumstart » webcar2000.com » Tips och förbättringsförslag