Inte inloggad
» Logga in

Köp & Sälj
» Lägg in ny annons
» Ändra / radera annons
» Sök bilannonser
» Bilhandlare
» Märkessökning
» Sparade annonser

Tjänster
» Biltester
» Bilforum
» Billänkar
» Fotogalleriet
» Bilfilmer
» Statistik: Bilpriser

Övrigt
» Bilförsäkring
» Billån - låna pengar
» Bildelar & verkstad
» Bilnyheter
» Biltidningar
» Bilvård
» Köp- och säljtips
» Kalender bil

  Insplanet - Jämför bilförsäkring

  Bilförsäkring


 

Regler Medlemmar   Ny användare   Logga in för personliga meddelanden   Logga in
Här kan du söka bland ämnen och inlägg:
  Söktips
Sök endast i detta forum: Bilstereo och elektronik
Bilder []
Helskärm [av]
Fler inställningar...

Problem Med Högtalare
 
2009-09-04, 20:29#1 
Adrii
Nykomling


Medlem sedan:
Sep 04, 2009
Tja :) jag har köpt nya högtalare till min hatthylla och idag så installerade jag dom, det är
Mutant Mt6907.
sen startade jag bilen och tryckte på strömbrytaren till slutsteget och allt gick bra.
men när jag höjde volymen så började skrika i högtalarna och jag va tvungen att stänga av slutsteget.

Jag är helt okunnig om billjud så detta är ett stort mysterium. hoppas någon kan hjälpa mig :)
   
 
2009-09-05, 17:53#2 
str4nd__
Moderator




Medlem sedan:
Apr 11, 2006
vad menar du med skrika?
   
 
2009-09-30, 01:22#3 
babehasse
Medlem


Medlem sedan:
Jul 21, 2006
Kanske att generatorn stör ljudet i högtalarna så att dem "brusar och låter" ? Vanligt på gamla bilar som lätt kan förstöra högtalarna.

Skulle jag gissa på ialla fall att han menar.

// Hasse
   
 
2009-09-30, 08:04#4 
str4nd__
Moderator




Medlem sedan:
Apr 11, 2006
vanligt på ALLA bilar som man har dragit strömkablar och signalkablar på samma sida i bilen.

Har aldrig varit med om att högtalarna har förstörts på detta sättet dockwink
   
 
2009-10-02, 00:30#5 
babehasse
Medlem


Medlem sedan:
Jul 21, 2006
Det har jag dock, då min grannes högtalare gick sönder just när vi var inne på brl för att få reda på problemet så brändes ena 6*9:an i hatthyllan tyvärr.
   
 
2009-10-03, 16:12#6 
str4nd__
Moderator




Medlem sedan:
Apr 11, 2006
hur hade han kopplat det då om man får fråga? väldigt fel iallafall om den BRÄNDES wink han hade nog iallafall på tok för kraftigt steg eller så hade han väääldigt stora störningar från stereon till slutsteget (om han hade sådant) så att dom brändes pga oren signal.
   
 
2009-10-03, 17:46#7 
babehasse
Medlem


Medlem sedan:
Jul 21, 2006
6*9:orna kördes på stereon, men som ovan har beskrivit så skrek högtalarna, du hörde verkligen ett ihållande "pipigt" bas ljud. Men annars än det så vet jag inte hur han hade kopplat det då jag bara var 16 år och kunde nada om billjud vid tillfället :P
   
 
2009-10-03, 20:04#8 
str4nd__
Moderator




Medlem sedan:
Apr 11, 2006
inget illa menat, men hur låter ett "pipigt basljud" ?wink

"generator ljud" är ett vinande ljud som högtalarna ger ifrån sig, det ökar om du gasar då generatorn ökar takten. Det uppkommer när signalkablar ligger för nära strömkablar.
   
 
2009-10-05, 06:25#9 
babehasse
Medlem


Medlem sedan:
Jul 21, 2006
Förmodligen det som gjorde att dem gick sönder då, för jag minns att ju mer man gasade desto mer lät det. Med pipigt basljud menar jag ett liknande sinus ljud fast bas. Capiche ? blushing
   
 
2009-10-05, 13:54#10 
str4nd__
Moderator




Medlem sedan:
Apr 11, 2006
det är konstigt att inte fler bilar brinner upp när man hör om sådant härtounge
   
 
Reklam:

Du är här: Forumstart » Bilar » Bilstereo och elektronik

Svara på detta inlägg

Starta nytt ämne i denna kategori (Bilstereo och elektronik)

« Tillbaks till föregående sida


Tips:
• Hitta mer information, testa en sökning på Google!

Kolla in forumtoppenKolla in bildgalleriet

Inloggade medlemmar (1):
Till medlemslistan

Redo
Om WebCar2000  |  Vanliga frågor  |  Regler  |  Handla säkert  |    |  
 

Du är här: Startsida » Bil » Forumstart » Bilar » Bilstereo och elektronik