Inte inloggad
» Logga in

Köp & Sälj
» Lägg in ny annons
» Ändra / radera annons
» Sök bilannonser
» Bilhandlare
» Märkessökning
» Sparade annonser
» Köpa bil guide

Tjänster
» Biltester
» Bilforum
» Billänkar
» Fotogalleriet
» Bilfilmer
» Statistik: Bilpriser

Övrigt
» Bilförsäkring
» Billån - låna pengar
» Bildelar & verkstad
» Bilnyheter
» Biltidningar
» Bilvård
» Köp- och säljtips
» Kalender bil

  Insplanet - Jämför bilförsäkring

  Bilförsäkring


 
Vårt första och bästa tips till dig som ska sälja eller köpa begagnad bil:
Ta god tid på dig!

Ta även en titt på vår sida om att handla säkert på nätet!

Du som säljer bil:
Ta tid på dig att fixa till småskavanker på bilen och se till att den är hel och ren. Använd nätet som stöd för att hitta ett marknadsmässigt pris på din bil. Försök till stora klipp vid försäljningen kommer sannolikt bara att göra att du får färre intressenter. En seriös säljare sätter rätt pris från början!

När du lägger in din annons, ta tid på dig att skriva så mycket information som möjligt om bilen. Kontrollera stavningen. Om du har möjlighet, lägg in bilder på bilen!

Var medveten om att det finns oärliga personer. Var särskilt misstänksam om upplägget för provkörningar och betalningar känns "ovanligt", t.ex. inbegriper en check eller liknande. Upprätta alltid ett köpekontrakt!

Kontrollera alltid vem köparen är och att köparen verkligen finns! I vissa fall har oärliga bilköpare uppgett falskt namn för kunna strunta i p-böter och andra regler. Utan rätt personuppgifter kan inte ägarbytet registreras och ansvaret för bilen ligger kvar hos säljaren.

Du som ska köpa bil:
Det finns massor av information på nätet. Läs på om den bilmodell du tänker köpa och lär dig vilka svagheter som just den bilmodellen har. Snöa inte in på en specifikt bilmärke eller modell, många gånger finns snarlika modeller som är både billigare och bättre. Försök också bilda dig en uppfattning om marknadspriset för den bilmodellen.

När du väl hittat en bil som du är intresserad av: Fråga, fråga och fråga! Skriv ner sånt du vill fråga om och ta gärna hjälp av en kompis.

Var medveten om att det finns oärliga personer. Kontrollera alltid både bil och säljare. Upprätta alltid ett köpekontrakt!


Mer information & tips:
Det finns mängder av information att hitta på nätet. Nedan har vi samlat några av nätets allra bästa resurser för dig som ska köpa eller sälja begagnad bil. Om du vet någon bra informationssida som du tycker borde finnas med här, skicka oss genast ett email på admin@webcar2000.com!


Det första stället du ska besöka är konsumentverkets bilsidor. Där finns all möjlig nyttig information för dig som skall sälja och i synnerhet köpa begagnad bil!

Bilkalkylen
Räkna ut vad bilen du vill köpa kostar per år, månad och mil. Cirka 1 700 nya och begagnade bilar finns i kalkylen.

Begbilsguiden
Vilka starka sidor och svaga punkter har en viss bilmodell? I Begbilguiden hittar du uppgifter om besiktningsresultat, bränsleförbrukning, miljöklass, säkerhetsutrustning, cirkapriser och mycket annat. Databasen innehåller alla de vanligaste bilmodellerna av årsmodellerna 1990-2002.

Kontrollera bilen: checklista
En systematisk kontroll enligt en enkel checklista hjälper dig att sålla bort dåliga exemplar när du letar begagnad bil.

Nybilsguiden
Bilen är för många hushåll den största utgiften näst efter hyran. Välj bil med hjärnan - inte bara med hjärtat.

Köp av privatperson
Förslag till kontrakt när du säljer eller köper bil privat.

Hämta köpekontrakt (PDF-fil)
Köp av bilhandlare
När du köper begagnad bil hos en bilhandlare ska du alltid se till att säljaren fyller i och skriver på en varudeklaration.
Hämta varudeklaration (PDF-fil)

Fler bra hjälpmedel på nätet - våra egna och andras!

Svarta Listan - Motor
På Svarta Listan finns de företag som vägrat följa ett beslut i Allmänna Reklamationsnämnden. (Råd & Rön).

Bilregistret
Här kan du kolla upp vem som äger ett fordon, antal ägare, om fordonet är besiktat, årsmodell och färg samt om skatten är betald.
Biltester på webcar2000.com
Sök bland proffstester från olika källor

Statistik begagnatpriser
Kolla priser på begagnade bilar

Bilforum
Fråga eller tipsa andra i vårt bilforum!

Fler tester & guider
Här hittar du fler sajter med tester och guider.


MyLoan
Om WebCar2000  |  Vanliga frågor  |  Regler  |  Handla säkert  |    |  
 

Du är här: Startsida » Bil » Köp- & säljtips: Begagnad bil